BOTOXUL SI CE FACE EL DE FAPT

Cred ca este momentul, o data pentru totdeauna, sa stabilim daca ne marim, sau nu, buzele cu botox. Am intalnit o multime de persoane care, in ciuda aparentei prosperitati pe care o afisau, se mandreau ca si-au marit buzele cu “botox”. Ciudata alaturarea aceasta intre botox si augmentarea buzelor. Probabil ca, obisnuite cu termenul de “bot”, cuvnatul botox vine la pachet si inseamna, automat, ceva care se baga in gura.
Totusi, realitatea este alta. Botoxul este denumirea comerciala a unei game ce contine toxina botulinica, o toxina extrem de periculoasa dealtfel, in cantitati mari. Aceasta provoaca botulismul, o boala letala, ce cauzeaza deprimarea centrilor nervosi si anuleaza miscarile muschilor, ducand, intr-un final, la asfixiere. Totusi, dozata in cantitati infinitimale, toxina este un miracol in zona de beauty si anti-aging. Fiind o descoperire revolutionara a esteticii moderne, botoxul face ca ridurile sa se netezeasca pana la disparitie, prin blocarea muschilor care se contracta excesiv, cauzand riduri de expresie sau profunde. Totusi, injectarea lui duce, de multe ori, la expresii ale fetei total hilare, rigide sau lipsite de personalitate. In orice caz, botoxul se recomanda a se injecta in jumatatea superioara a fetei, si in nici un caz nu este folosit pentru marirea buzelor.
Datorita efectelor ciudate pe care le poate avea asupra mimicii, multe persoane sunt reticente in ceea ce inseamna folosirea acestui tratament, motiv pentru care s-au gasit metode naturale care sa fie la fel de intensive in stergerea ridurilor, dar fara efectele advrese caracteristice. Si ma refer la polipeptide si polizaharide, doua clase de compusi cu care se obtin aceleasi efecte, cu o remanenta foarte buna. Eu personal, fiind adepta unui lifting de calitate si de durata, am ales sa combin ambele tehnologii antirid intr-o singura crema intensiva, si anume Liftingul intensiv cu alge albastre si baobab.. Rezultatele obtinute pe un esantion de paciente reprezentativ, este similar cu un boost de toxina botulinica injectata, dar efectele advrese sunt reduse la zero.
Ca si concluzie, nu buzele se maresc cu botox, si nici altceva. Augmentarea se face cu acid hialuronic, si despre asta vom povesti maine dupaamiaza.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading...