CE SI CUM DESPRE RETINOIZI

De nenumarate ori am auzit afirmatii de genul: “tipa aceea avea buzele pline de botox”, sau “machiajul cauzeaza aparitia acneei”, sau “seara trebuie sa folosim doar produse pe care scrie ca sunt pentru noapte”. Asa ca m-am gandit sa scriu o sectiune de articole destinate celor mai importante si controversate teme cosmetologice din toate timpurile.
Astazi as vrea sa lamurim ce sunt, ce fac si de ce ar trebui sa adoram retioizii!
In primul rand, retinoizii sunt o clasa de substante derivate din structura vitaminei A, care poseda o actvitate biologica similara acesteia. Pot fi retinoizi naturali si sintetici. In practica dermatologica, retinoizii au efecte demonstrate in tratamentul eruptiilor acneiforme: isotretinoin, formele aberante de keratinizare, ca psoriazisul: acitretin, si in procesele neoplazice ca tretinoin pentru leucemie sau isotretinoin pentru carcinoame. In zona noastra de interes, si anume dermato-cosmetica, retinoizii sunt supranumiti “fantana tineretii”, datorita rolului mitic pe care il au, de a restaura fotoimbatranirea.
Formele cele mai interesante in cosmetica sunt retinolul, retinalul si acidul retinoic. Rolul lor major este depigmentarea tesuturilor lezate de fotoaging, dar au un efect demonstrat in tratamentul acneei vulgare, a eradicarii ridurilor profunde cat si a petelor cauzate de batranete. In cosmetica, utilizarea retinolului devine din ce in ce mai apreciata atat in cazul produselor nutritive, cat si in cosmeticele tratament adresate parului.
Vitamina A trateaza deficientele de acuitate vizuala, hiperkeratozele epidermei si creste rezistenta la infectii a organismului.
In zona practica ce se adreseaza fiecarei femei, vitamina A ar trebui folosita atat intern, cat si extren, dupa urmatoarea schema:
Intern, o pastila pe zi, timp de 10 zile consecutive calendaristice ale unei luni, pe durata a trei luni. Apoi o pauza de alte trei luni, pana la reluarea tratamentului(cu mentiunea ca , daca suferiti de o afectiune cronica, tratamentul trebuie facut doar sub avizul medicului curant).
Extren, din ingrijirea cotidiana nu trebuie sa lipseasca un ser concetrat intr-o forma de vitamina A, sau un ulei de morcov si vitamine.
Personal va recomand Soleil by Plush Biocosmetics, pentru concentratia mare de retinol de sursa naturala pe care o contine, cat si pentru structura sa echilibrata creata special pentru zilele intense de vara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading...