DE CE SĂ ALEGEM UN PEELING PENTRU PREVENIREA RIDURILOR ȘI A LIPSEI FERMITĂȚII PIELII?

Descoperiți în 1970, ca tratament al ichtiozelor, Alpha Hidroxi Acizii(AHA), au fost introduși în practică pentru profundul lor efect de exfoliere al straturilor keratinizate ale epidermei. Ulterior s-a demonstrat că AHA pot aduce efecte anti-aging semnificative, prin refacerea matrixului dermal. Aceștia, împreună cu descoperirea retinoizilor topici, au dat startul revoluționării terapiilor anti-aging.

Clasificarea hidroxiacizilor:
– AHA (acid glicolic, acid lactic, acid citric, acid mandelic): produc o exfoliere de calitate și turnover celular, stimulează biosinteza colagenului și produc o exfoliere intensivă. Se adresează tenurior normale, nu foarte delicate.

– PHA (gluconolactonele): au un efect neiritant, conservă elasticitatea naturală a pielii, construiesc o barieră de protecție pt epidermă și produc o exfoliere ușoară. Se adresează tipurilor de ten sensibile, cu rozacee sau cu acnee.

– BA (acid lactobionic, acid maltobionic): ridică într-un mod intensiv hidratarea, permeabilizând tegumentul, au efect antioxidant major, reduc pigmentarea, ajută la refacerea profundă a matrixului pielii, având efect de repulpare și refermizare a țesutului. Se adresează tuturor tipurilor de piele, eczemelor sau ca final de proceduri clinice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading...