HIPERPIGMENTAREA ȘI TRATAMENTUL ACESTEIA

Hiperpigmentarea poate fi de mai multe tipuri: keratoze seboreice, keratoze actinice, melasme.

Toate formele de hiperpigmentare au ca factor agravant expunerea la soare și pot fi stimulate de inflamații, răniri, cauze interne.

În practica estetică, AHA pot reduce pigmentarea de la suprafața epidermei. Pe de altă parte, BA (maltobionic și lactobionic acizii) reduc producția de melanină în prezența hormonului alfa MSH. În acest mod, BA reușesc să prevină repigmentarea ulterioară a pielii. PHA (gluconolactonele) inhibă activarea radicalilor liberi în prezența antioxidanților gen vitamina C sau E, exacerbându-le efectul antioxidant. Astfel, una din formulele pe tratament ale hiperpigmentării se face bilateral:
– În clinica estetică, unde se propun un set de 2-6 peelinguri cu acid glicolic, mandelic sau lactic, sau o combinație a acestora, în funcție de necesitatea de depigmentare, făcute progresiv, cu o concentrație crescătoare 20%-70%, și pH descrescător, de la pH3.0-pH0.2.
– Adiacent, pentru completarea terapiei, se va formula un tratament (cremă sau ser) pentru acasă, care să conțină atât antioxidanți (vit C și E), cât și reglatori ai melanogenezei (PHA și BA).

Crema Be white și Retinol by Plush sunt un exemplu în acest sens.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading...