ÎNGRIJIREA CORECTĂ A TENULUI – BĂRBAŢI VS FEMEI

Întrebare: Sunt produsele de îngrijire a pielii destinate bărbaţilor diferite de cele vizate femeilor? Nu este vorba doar despre marketing pentru a încuraja bărbaţii să se spele pe faţă cu produse special destinate, să îşi hidrateze tenul și să folosească produse cu factor de protecţie SPF?

Răspuns:
Bărbaţii gândesc simplu: Borcane mari de creme și o exprese ca “ulei recoltat din oraşul Grasse, în Franţa” nu le spune nimic și văd de cele mai multe ori demachiantul şi loţiunea de faţă drept bibelouri. Ei ştiu doar că au nevoie este un aparat de ras şi o cremă adecvată.
Bineînțeles, este complet eronat, iar Dr. Brian Zelickson, chirurg plastician certificat renumit, şi fondator al MD Complete, susţine că pielea bărbaţilor are nevoie de o îngrijire generală, atentă şi diferită, în fapt, de cea a femeilor. “Pielea tenului bărbaților este cu aproximativ 25% mai groasă, cu mai mult colagen, foliculi de păr mai mari, producând mai mult sebum, toate acestea datorate producției mari de testosteron. Aceste diferenţe structurale fac pielea bărbaților mai puțin sensibilă și capabilă să asimileze ingrediente mai puternice. Cu toate acestea, ea este mai predispusă la acnee, astfel încât barbatii nu au nevoie de produse grase. Alţi factori, cum ar fi de rasul de zi cu zi, precum şi o petrecere mai mare a timpului în aer liber, cresc riscul de cancer de piele, devenind astfel, pentru bărbaţi, mult mai importantă utilizarea unor creme cu ingrediente de reparare a pielii și de protecţie SPF. “Bărbaţii preferă în general, produsele fără parfum, all-in-one care sunt ușor de utilizat”, spune Zelickson, în timp ce femeile au tendinţa de a prefera mirosuri frumoase şi îndelungate, adevărate rutine de lux. “Produsele pentru femei ar trebui să aibă ingrediente care răspund la faptul că acestea au pielea mai subţire şi au tendinţa de a pierde din hidratare într-un grad mai mare, precum au şi o predispozitie la apariţia ridurilor de la o vârstă mai fragedă. Există si multe asemănări, dar cremele bine formulate, hidratante, de curățare, vor avea diferențe semnificative pentru ambele sexe”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading...