PEELINGURILE CHIMICE, SAU VARIANTA GLAM A CENUSAREASEI

Oricat de cosmopolite ne place sa ne credem, cand vine vorba despre peelinguri, parca auzim de voodoo sau alt gen de vraji. ASta pentru ca informatia circula usor eronat, si pentru ca am auzit undeva, candva, ca peelingul este sinonimul automutilarii.
De fapt, peelingul chimic este o alternativa castigatoare, atunci cand problemele noastre sunt acneea, cicatricile, petele si pigmentarea aberanta, porii dilatati, tenul gras, ridarea prematura, ridarea masiva…si cam orice alta problema am avea. Totusi, ca sa ne laudam cu niste rezultate WOW, trebuie sa stim ca medicina si chimia estetica au evoluat incredibil, iar solutiile peeling nu se mai rezuma la doua-trei optiuni. Asa ca, pentru un ten spectaculos, este foarte important modul in care alegem peelingul cu care urmeaza sa rezlvam problemele, in functie de natura acestora (a problemelor tenului).
Este bine de stiut ca peelinul este o terapie care nu ne obliga la repaos, si ca se poate face in pauza de masa. De asemeni, complicatiile sunt minime, iar rezultatele pot fi exceptionale. Este o procedura care se paote combina stralucit cu microneedlingul sau microdermabraziunea, iar rezultatele pot fi comparate cu a laserului fractionat, dar cu costuri sensibil mai mici, si timp de recuperare mult mai modest.
Evident, ca orice procedura medical-estetica, peelingurile pot crea o serie de dezavantaje, dar cu caracter reversibil si tratabil: hiperpigmentarea si cicatricile. Exceptand peelingul profund, cu fenol, care se face sub anestezie si implica o serie de ingrijiri medicale complexe, peelingurile usoare si medii necesita intre trei si opt sesiuni, pentru rezultate spectaculoase. Pentru o remanenta mare a efectelor, ingrijirea post peel este, de asemeni, extrem de importanta. Obilogatorie este fotoprotectia, si foarte apreciata in efecte, terapia cu retinol acid kojic sau acid ferulic. Foarte important de stiut este ca, chiar daca anumiti prescriptori recomanda preparate cu hidrochinona, ca tratament de depigmentare sau mentenanta post peeling, aceasta este interzisa in cadrul UE, fiinf un activ recunoscut cancerigen.

Clasificarea peelingurilor este urmatoarea:

Alpha hidroxi acizii sau AHA, sunt acizi extrasi din fructe, si includ: acid glicolic, acid lactic, acid mandelic, acid tartric, acid malic si acid phytic.
Beta hidroxi acizii sau BHA: acid salicilic si acid citric
Acid tricloracetic sau TCA, cu o concentratie intre 10% si 35%
Alfa ketoacizi: acid piruvic
Jessner’s: acid lactic + acid salicilic + rezorcinol, in proportii egale
Jessner’s modificat: se modifica concentratia unor componente din Jessner’s original
Acid retinoic: retinol 5%
Rezorcinol
Peeling fenolic
Peelinguri combinate.
Alegerea tipului de peeling este foarte importanta si determina calitatea rezultatului final.Asa ca, frumoase doamne, perioada de toamna-primavara ar trebui asteptata cu mare interes, pentru ca fecare peeling in plus este sinonimul unui ten luminos, neted, tanar, fara nevoia acuta a machiajului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Loading...